ilitate proiect Erasmus+“„Water Our Precious Treasure
Lycée Etienne-Jules Marey, Beaune, Burgundy, Franța
18-26 martie 2018
Participanti: elevii Neda Maria, Vişan Andrei, Măcreanu David,
profesori: Horgoş Maria şi Mihai Adriana
 
Proiectul „Water Our Precious Treasure” face parte din programul „Erasmus +” – KA2- „Cooperare pentru inovare și schimbul de bune practici”, parteneriate strategice, programul sectorial în domeniul educației școlare în cursul anilor şcolari 2016/2017 – 2017/2018.
Şcolile partenere implicate în proiect sunt:
– Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 1 w Prudniku, Prudnik, Polonia;
– Finansovo-stopanska gimnaziya Vasil Levski, Montana, Bulgaria;
– Senefelder-Schule, Treuchtlingen, Bayern, Germania;
– Lycée Etienne-Jules Marey, Beaune, Burgundy, Franța;
– Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu“, Ploiești, Prahova, România.
Proiectul își propune să încurajeze elevii să studieze științele, mai ales pentru a alege o carieră viitoare legată de aceste aspecte și pentru a le face mai atractive pentru viitoarea piață a forței de muncă.
unul din obiectivele proiectului este cel de cooperare la nivel regional și internațional cu privire la implementarea protecției mediului și în special a managementului resurselor de apă.
Prin participarea la acest proiect, elevii vor înțelege că problemele legate de deficitul de apă generează probleme legate de agricultură, de fenomene meteorologice, precipitații, precum și cele legate de contaminarea apei. Acest proiect ne învață că numai prin acțiuni comune la nivel regional și internațional, putem contribui la schimbarea atitudinii cetățenilor în scopul protecției planetei noastre, a uneia dintre resursele ei naturale prețioase – apa.
IMG-20180320-WA0058