Proiect socio- educativ
“ Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!”
Acţiune de voluntariat – Ediţia a-XI-a
18-19 octombrie 2016
Argument:
„Nu există bun mai de preţ în viaţa unui om, decât sănătatea, darul cel mai sfânt, hărăzit de Bunul Dumnezeu. Adeseori, în societatea postmodernă, indiferenţa, lipsa de solidaritate şi de compasiune faţă de semenii aflaţi în suferinţă, constituie aspecte, ce nu corespund normelor creştine ale unui bun samarinean, care ar trebui să fie capabil în orice moment de jertfă pentru aproapele său.
Activitatea îşi propune să sensibilizeze firea umană, în a înţelege cât de mult poate valora un gest simplu, care să conducă la salvarea unei vieţi, un gram de speranţă în sufletul unei persoane, care luptă spre a vedea răsăritul de soare sau firul de iarbă, ce adie în bătaia vântului…Să dăruim un strop de iubire şi de milă creştină celor din jur, să alungăm durerea, printr-un gest de solidaritate!”
Activitatea s-a derulat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, Paraclisul Sf. Nectarie Taumaturgul, Biserica Sf. Filoteea, Parohia Pleasa Colonie şi a constat în recoltarea de sânge de la elevi voluntari si profesori, din cadrul Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploiesti.