INFORMARE
In perioada 06.04.2016-13.04.2016, in cadrul proiectului “Schimb de tineri-Romania-Italia”, a avut loc vizita partenerilor italieni in Romania. Astfel, o echipa formata din 6 elevi si 2 profesori italieni au sosit in Ploiesti, acestia participand, alaturi de elevii si profesorii Colegiului Tehnic “Toma N. Socolescu”, la activitati desfasurate atat in cadrul scolii cat si in afara acesteia.
proiect Romania-Italia
Schimb de tineri-Italia-Ianuarie 2016
Ca urmare a unei excelente colaborari in cadrul unui proiect eTwinning “TNS-Teachers Need Students”, derulat in anul scolar 2013-2014, Colegiul Tehnic “Toma N. Socolescu” din Ploiesti a primit invitatia de a se implica intr-un eveniment international organizat de Instituto Statale d’Instruzione Superiore “Pitagora” din Montalbano Jonico, Italia.
Astfel, o echipa formata din sase elevi, insotiti de prof. Maria Horgos si prof. Adela Macelaru, a participat, in perioada 22-30 ianuarie 2016, la evenimentul “First International Week”, alaturi de delegatii din Germania, Olanda si Anglia.
Intalnirea a constituit un moment al cooperarii europene si al dialogului intercultural intre scoli, al dezvoltarii abilitatilor de comunicare in limba engleza, intr-un mediu multicultural.
Elevii si profesorii au fost gazduiti in familiile elevilor, respectiv profesorilor italieni si au suportat cheltuielile de transport.
Programul evenimentului a cuprins atat activitati in cadrul scolilor gazda, cat si vizite la muzee si alte obiective turistice din zona.
In perioada 6-13 aprilie 2016, se va desfasura cea de a doua etapa a proiectului educational, respective vizita, in aceleasi conditii, a elevilor italieni, in Romania.
Elevii Colegiului Tehnic “Toma N. Socolescu” asteapta cu nerabdare revederea. Ei au inceput deja pregatirile legate de organizarea evenimentului.