Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi și studenţi din peste 180 de ţări. Hour of Code reprezintă o introducere de o oră în tehnologia computerelor și programare, ce arată că programarea este simplă, socială şi oricine poate învăţa măcar elementele de bază.
Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare, prin promovarea acesteia în școli și prin creșterea participării femeilor dar și a elevilor minorități. Activitatea organizației a fost susținută de companii precum inclusiv Microsoft, Google, Cambridge University Press, Tech City etc.
Hour of Code a avut loc între 8-14 Decembrie, 2014 și în cadrul Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu” din Ploiești. Au participat 30 de cadre didactice și peste 400 de elevi. Toți participantii au recunoscut faptul că fiecare elev ar trebui să aibă posibilitatea să învețe programare deoarece ajută la dezvoltarea abilitaților cu privire la rezolvarea problemelor, logica şi creativitate. Începând devreme, elevii vor avea o fundaţie solidă pentru succesul în orice carieră a secolului XXI.
Marian Dragomir
(Ambasador al Dialogului Structurat cu Tinerii din România)