Din păcate în ultima perioadă pentru mulţi tineri lectura este ceva neobişnuit, nu de puţine ori sintagma ,,Şochează-ţi profesorii: citeşte o carte!’’ a devenit pentru mulţi elevi din România emblematică. Din acest motiv anul acesta Asociația ,,Tinerii Voluntari-Valea Călugărească” a demarat un nou proiect, cu un titlu sugestiv ,,Şoc! Şoc! Şoc! Citesc!’’ , proiect ce va fi implementat în perioada 14 iulie -21 octombrie 2014. Astfel prin implementarea acestui proiect se va încerca încurajarea tinerilor de a citi, de a studia şi comenta texte literare împreună cu prietenii şi colegii, aceasta fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.
În acest scop se vor organiza mai multe „seri de lectură”, la care vor participa peste 90 de tineri, de la Colegiul Agricol “Gh. Ionescu Sisești”, din Valea Călugărească, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Ploiești, Colegiul Tehnic “Toma N Socolescu” din Ploiești, Liceul Tehnologic “ 1 Mai” din Ploiești. Dar şi studenţii voluntari ai Asociația ,,Tinerii Voluntari-Valea Călugărească”. Tot în cadrul proiectului se va organiza şi o vizită de studiu, timp de 4 zile în judeţul Iaşi, la care vor participa tinerii care s-au implicat cel mai mult în cadrul „serilor de lectură” . Aceştia vor vizita casele memoriale ale scriitorilor ce au fost studiaţi în cadrul „serilor de lectură”.
Proiectul este finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova şi are ca şi parteneri: Colegiul Agricol “Gh. Ionescu Sisești”, com. Valea Călugărească, Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, Ploiești, Colegiul Tehnic “Toma N Socolescu”, Ploiești, Liceul Tehnologic “ 1 Mai”, Ploiești, Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga”, Ploiești, Casa de Cultură “I. L. Caragiale”, Ploiești Casa Corpului Didactic Prahova, Editura LVS Crepuscul Ploieşti – revista Cutezătorii.
Au participat peste 20 de tineri din cadrul Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu” din Ploiești, domnul profesor Dragomir Marian a propus prin metode non-formale apropierea tinerilor față de lectură și cultura națională.
În cadrul proiectului „Soc!Soc!Soc!Citesc!”, finanțat de Direcția Judeteana pentru Sport și Tineret Ptahova prin Concursul Local de Proiecte și derulat de Asociația „Tinerii Voluntari – Valea Călugărească”, a avut loc o vizita de studiu în perioada 4-7.09.2014 la case memoriale și alte obiective culturale, situate în județele Neamț și Iași.