Un copil e BUCURIE…
MARŞUL PENTRU  VIAŢĂ
Prof. Clucerescu Carmen
 
“ În fiecare om care vine pe lume, Dumnezeu ascunde un gând al Său, un plan pe care-l urmăreşte între oameni şi, potrivit cu el, ne aflăm în raza unei mari taine.” ( Arsenie Boca – Cărarea împărăţiei)
Nu poate fi pe lume o demnitate mai înaltă de la D-zeu şi o slujbă mai măreaţă ca aceea de a naşte copii, de a-i îngriji şi creşte în dragoste şi credinţă. Potrivit moralei creştine, avortul este un păcat strigător la cer, una dintre cele mai grele şi apăsătoare tragedii, ce include necredinţa, desfrânarea şi uciderea.
ASCOR Ploieşti organizează pe data de 22 martie 2014, un amplu protest împotriva avortului, intitulat “Marşul pentru viaţă”; întâlnirea va avea loc la Gara de Sud, în faţa fostului magazin Big, la orele 13.00. IMPLICĂ-TE!  VINO ALĂTURI DE NOI! ARATA CA ÎŢI PASĂ!
Mărturiile despre avort ne impresionează şi ne arată ce mare şi grea vină poartă toţi factorii de răspundere ai societăţii româneşti: biserică, familie, şcoală, lume medicală, oameni politici, toţi cei care ştiu ce se întâmplă şi nu opresc acest măcel. Suntem cu toţii complici la omorul instituţionalizat, fie prin participarea directă, fie prin tăcerea vinovată, cu care asistăm la aceste crime; la “strigătul mut” al pruncilor avortaţi, răspundem cu tăcere…, iar prin tăcerea noastră, strigă şi lucrează cu putere, păcatul. La ce folos vile, maşini de lux şi bunăstare, când viata noastră se construieşte pe astfel de sacrificii? Cât timp o societate se ridică pe astfel de jertfe, îşi construieşte viitorul pe un butoi cu pulbere…
Dorim să ecologizăm, să protejăm natura şi să modernizăm mediul ambiant, dar nu observăm că sufletul omenesc este bolnav, plin de întuneric si de elemente anti-natură, de păcate grele. A judeca şi a decide în locul lui D-zeu în problemele cele mai serioase- cum este viaţa- dovedeşte o răzvrătire făţişă a omului împotriva lui D-zeu, a vietii şi a creaţiei…vom culege roadele la vremea lor.
Domnilor medici, oameni politici, educatori, părinţi, oameni de cultură, purtăm o apăsătoare răspundere şi avem de spus un cuvânt greu faţă de ceea ce se întâmplă sub ochii nostri. Cuvântul nostru, în acest caz, este fie prea slab, fie inexistent, dacă statisticile ne arată ca fiind ţara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa.
Fiecare dintre noi vom da răspuns înaintea Mântuitorului Iisus Hristos pentru tot ceea ce se petrece, pentru fiecare suflet pierdut, pentru care nu am făcut tot ceea ce se putea face ca să fie salvat. Gândul că va veni odată vremea să ne trezim la Judecata de Apoi- ne înfioară. Nu mai ai avocaţi, eşti acolo, singur în fata Domnului, iar sufletul îţi e cuprins de o teroare greu de imaginat. Eu cred cu tărie că cei din mişcarea Provita nu vor fi singuri, cred că va exista un cor de voci, neauzit pe lumea asta, dar care sună minunat pe lumea cealaltă şi care va pleda pentru noi. Vocile îi vor spune lui Dumnezeu: Cruţă-i, căci ne-au iubit!, iar D-zeu se va uita la noi, şi nu ne va întreba dacă am reuşit, ci dacă am încercat. Nu uita, un suflet de om e mai de folos în fata Cerului, decât lumea întreagă! Noi, care am avut şansa de a ne naşte, să dăm această şansă şi pruncilor încă nenăscuţi!
INDEMN
Mamelor, încetaţi pruncuciderea!
Nu schimbati acest nepretuit dar în osândă şi remuşcări mistuitoare; nu apreciaţi şi hotărâţi cu uşurinţă, într-o clipă, ceea ce veti regreta zeci de ani în şir! Nu lăsaţi instinctele josnice, degradarea umană, să biruiască virtutea şi realităţile credinţei. Alegeţi iubirea jerfitoare, demnitatea şi frica de D-zeu, care sunt începutul credinţei adevărate, care, fără fapte, este moartă. Dumnezeu se bucură nespus pentru fiecare copil. De cei ce nu se tem de El, să nu vă fie teamă! Nu vă lăsaţi influenţate de părinţi, soţi, rude şi cunoscuţi! Un lucru este sigur: avortul nu se poate produce, dacă tu, mama, nu vrei acest lucru! Nu te teme! Hristos îţi este cel mai mare sprijin şi cel mai grabnic ajutor, El va fi cu tine tot timpul. Mamelor, dacă nu ati fi avut o mamă, nu aţi fi existat,…iar ea este unică şi de neînlocuit! Opreşte-te de la păcat, îndreaptă-te prin spovedanie şi crede în nădejdea iertării!