Catre Patriarhia Romana,
Preafericite Părinte Patriarh Daniel,
Personalul medical din cadrul Centrului de Transfuzie Ploieşti, alături de Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu, va mulţumeşte cu căldură pentru binecuvăntarea şi suportul pe care l-aţi acordat campaniei de donare de sânge, organizată de voluntarii de la paraclisul Caterdalei Mântuirii Neamului, sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.
Dăruieste viaţă – Vino să donezi sânge !
Acţiune de voluntariat
Domeniul: social- religios
Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, la initiativa Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru, cu binecuvantarea Preafericitului Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane
Coordonatori:
Arhim. Grădinaru Ciprian- Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului
Alina Ioana Scurtu- Repr. Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului
Jiga Constantin – Repr. Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului
Dir.Prof. Avramescu Rodica- Colegiul Tehnic Toma N.Socolescu
Dir. Adj. Prof. Mihai Adriana – Col. Tehnic. Toma N. Socolescu
Dir. Prof. Ilie Ileana- Col. Tehnic Toma N. Socolescu
Prof. Clucerescu Carmen Simona – Col. Tehnic Toma N. Socolescu
Dr. Hanganu Georgeta – Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti
Asistent Sef – Coman Magda- Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti
Nu exista bun mai de preţ în viaţa unui om, decât sănătatea, darul cel mai sfânt, hărăzit de Bunul Dumnezeu. Adeseori, în societatea postmodernă, indiferenţa, lipsa de solidaritate şi de compasiune faţă de semenii aflaţi în suferinţă, constituie aspecte, ce nu corespund normelor creştine ale unui bun samarinean, care ar trebui să fie capabil în orice moment de jertfă pentru aproapele său.
In urma derulării proiectului «Daruieste viata – Vino să donezi sânge !», demarat la initiativa părintelui arhimandrit Grădinaru Ciprian, cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, coordonat de voluntarii, – Alina Ioana Scurtu si Jiga Constantin – repr. Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, dir. Avramescu Rodica, dir.adj.prof Mihai Adriana, dir. adj Ilie Ileana, prof. Clucerescu Carmen Simona- Colegiul tehnic Toma N. Socolescu, din Ploieşti, s-a remarcat o colaborare deosebită cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, prin amabilitatea dnei dr.Hanganu Georgeta si a dnei asistente-sef Coman Magda, actiune ce a constat în recoltarea de sânge de la 113 elevi voluntari, 7 profesori, din cadrul Colegiului Tehnic Toma N. Socolescu, care, din mila lui Dumnezeu, au reuşit să contribuie la salvarea unor vieţi, dăruind un zâmbet pe un chip plin de durere, însă vegheat de pronia divină.
In cadrul activitătii s-au implicat mai mulţi profesori colaboratori, precum : Hăbeanu Gina, Marin Liviu, Turea Gabriela, Chivulescu Iustin, Luca Anca, Iacobescu Natalia, Oprescu Gabriela, Serghie Daniela, Davidoiu Emilia, Stanică Andra, Eftenie Gheorghe, Gunia Silvia, Tudor Elena, Dragomir Marian, Petre Lavinia, Anghel Camelia, Apostol Eduard, Vasilescu Mădălina, Popov Silviu, Ilie Alexandru, care au motivat elevii în a lua decizii constructive pentru cei din jur; ne-am bucurat din suflet de initiativa unor buni crestini,enoriaşi de seamă, care, cu multa dragoste, au sprijinit acţiunea cu multă generozitate.
Suntem de părere că initiativa Bisericii Ortodoxe Române, în susţinerea şi organizarea acţiunilor de donare de sânge, reprezintă un act profund de responsabilizare socială şi filantropie creştină, pe care îl salutăm cu respect şi recunoştinţă, sperând într-o colaborare permanent.
Activitatea îşi propune să sensibilizeze firea umană, în a înţelege cât de mult poate valora un gest simplu, care să conducă la salvarea unei vieţi, un gram de speranţă în sufletul unei persoane, care luptă spre a vedea răsăritul de soare sau firul de iarbă, ce adie în bătaia vântului…Să dăruim un strop de iubire şi de milă creştină celor din jur, să alungăm durerea, printr-un gest de solidaritate!
Apreciem activitatea desfasurată şi sperăm într-o colaborare viitoare.
Dr. Georgeta Hanganu, Medic Director al Centrului de Transfuzie Sanguina Ploieşti