Catedra de limbi straine a organizat in data de 25 septembrie 2013 o activitate ce isi propune sa incurajeze invatarea limbilor straine de catre tinerii colegiului nostru.
Stim cu totii ca incepand cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor. Evenimentul a fost sărbătorit de milioane de persoane din 45 de țări participante. În Europa, au fost organizate sute de activități de celebrare a diversității noastre lingvistice și de încurajare a învățării limbilor străine. Pentru a face încă un pas înainte și pentru că limbile stau la baza construcției europene, din această inițiativă a luat naștere Ziua Europeană a Limbilor. Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului față de plurilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.
Cu aceasta ocazie, catedra de limba franceza a organizat activitatea cu titlul „Les Journées Européennnes du patrimoine”, miercuri, 25 septembrie 2013, la ora 12.00 in cabinetul de limbii straine.
DECLARAȚIE COMUNĂ A CONSILIULUI EUROPEI ȘI A COMISIEI EUROPENE
PENTRU MARCAREA CELEI DE-A ZECEA ANIVERSĂRI A ZILEI EUROPENE A
LIMBILOR
26 SEPTEMBRIE 2011
Aceasta declaratie poate fi accesata de pe urmatorul link:
Declaratie