Ziua Mondială a Poeziei: Flori, reviste şi mai ales versuri pentru ploieşteni din partea Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu”
În fiecare an, pe 21 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Poeziei, proclamată în timpul celei de-a 30-a sesiuni a Conferinţei generale a ONU pentru Educaţie, ştiinţă şi cultură, de la Paris, din octombrie-noiembrie 1999.
Casa de Cultură „I. L. Caragiale” din Ploieşti a marcat Ziua Mondială a Poeziei alături de elevii Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu” din Ploieşti și membrii cenaclului „Atitudini”. Elevii Clasei a X-a D împreuna cu prof. Marian Dragomir, au împărţit flori şi reviste trecătorilor, începând de pe Bulevardul Castanilor până în faţa Palatului Administrativ.
Elevii au recitat versuri, dar au şi organizat un moment deosebit, menit să amintească ploieştenilor că poezia este muzica vieţii, nu cere nimic, dar dăruieşte totul sufletului. Ei au recreat un poem al lui Nichita Stănescu pe câteva panouri, simbolizând gestul de a oferi poezia întregii lumi. Pe pancarte, fiecare trecător a putut citi: „Spune-mi, dacă te-aş prinde-ntr-o zi / şi ţi-aş săruta talpa piciorului,/ nu-i aşa că ai şchiopăta puţin, după aceea,/ de teamă să nu-mi striveşti sărutul?…”.