Daca esti elev in clasa a X-a sau a XI-a, intre 2 iulie si 6 august, ai ocazia sa participi la cel mai cool program educational inovator, desfasurat in 15 orase din Romania si premiat la nivel international pentru a doua oara in cadrul Galei Charlemagne.
Organizat de AIESEC si Scoala de Valori, GROW este singurul program care aduce studenti internationali alaturi de liceeni din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a.
Desfasurat pentru a VIII-a oara, cu abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, GROW ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie nonformala. Pentru participantii la aceasta editie, organizatorii GROW propun cate 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive incepand din 2 iulie pana pe 6 august: GROW 1.1­ 1.2. Acestea sunt sustinute in limba engleza de catre traineri internationali veniti din cele 107 tari in care exista organizatia AIESEC. Toate activitatile GROW se desfasoara intr­-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea.
Editia de vara se desfasoara in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj­-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Urziceni.
In cadrul GROW, participantii isi vor dezvolta aptitudini utile, indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor, si o atitudine care i­i va sprijini in atingerea obiectivelor personale, consolidandu-si in acelasi timp increderea in sine prin provocari practice. In cadrul sesiunilor GROW 1.1 ­ 1.2 din 2011, peste 860 de absolventi de clasa a XI­-a si a XII­-a au invatat sa capete incredere in propriul potential, sa­ isi contureze valorile personale si sa fie constienti de provocarile sociale si sa cultive spiritul de initiativa.
De ce sa particip?
In primul rand pentru ca vei cunoaste o multime de oameni cu care te vei imprieteni. In afara de asta, pe langa distractia garantata, vei avea ocazia sa te autodepasesti, sa inveti sa te motivezi, sa ai incredere in tine si sa fii proactiv.
Ce voi invata la GROW?
Pentru editia GROW 1.1 (pentru clasa a X-a) sesiunile sunt impartite astfel:
1. Sesiune introductiva,
2. Proactivitate,
3. Abilitati de relationare
4. Abilitati de negociere,
5. Managementul echipei
6. Abilitati de conducere,
7. Autocunoastere,
8. Orientare timpurie in cariera,
9. Planificarea unui proiect. – Cum sa faci un plan de afacere?
10. Sesiunea si ceremonia de inchidere.
GROW 1.2 este format din urmatoarele ateliere:
1. Sesiune introductiva
2. Valorile personale si alegeri in viata
3. Calea vocationala
4. Realizarea unui CV
5. Antreprenoriatul. – O alta cale in viata
6. Aptitudini de stabilire a obiectivelor
7. Aptitudini de managementul timpului
8. Identitate personala. – Arata-le celorlalti cine esti cu adevarat
9. Orice este posibil (consolidare incredere si curaj)
10. Sesiunea si ceremonia de inchidere.
Cum ma pot inscrie la GROW 2012?
Inscrie-te pana pe 15 iunie 2012 pe www.growedu.ro si asigura-ti un loc alaturi de prietenii tai in cea mai cool experienta din vara asta.
GROW 1.1 – 1.2 2012 se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, BRD ­ Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Vodafone, Dechatlon, Zentiva, KRUK, HP, Euro APS, White Image, Trilulilu, 9AM, Lume Buna, Romania Pozitiva, TPU, EURODESK, TRILULILU, Calendar Evenimente, Revista Evenimentelor, Teen Press.