Cuvântul de deschidere adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice de profesor Avramescu Rodica-director Colegiul Tehnic Toma N. Socolescu, cu prilejul deschiderii anului școlar 2011-2012

 
În această dimineață – 12 septembrie 2011, am pășit cu toții într-un nou an școlar. Cu emoții, ca în fiecare toamnă, mă adresez vouă, celor peste 1800 de elevi ai Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu”.
Acest an școlar a debutat la 1 septembrie cu bucurie și satisfacție pentru noi toți, deoarece , prin semnarea unui ordin de către ministrul educațieia, școala noastră și-a schimbat denumirea din Grup școlar în Colegiu tehnic. E bine să știți că aceasta a fost posibil numai datorită realizărilor și reușitelor colectivelor de elevi și a colectivului de cadre didactice.
Rezultatele deosebite la Olimpiadele Școlare , competițiile sportive, etapele județene și naționale, ne-au adus mulțumirea sufletească atât de necesară nouă ,dascălilor.
Au fost multe activități , evenimente, acțiuni deosebite la care ați participat. Ele vor continua și anul acesta.
Profit de acest moment și amintesc, din nou , numele elevilor care ne-au adus premii și mențiuni la olimpiadele școlare de specialitate, etapa națională, în primăvara acestui an:

  • Tănase Alina ,cls.XI C –premiul II Tehnician designer mobilă și amenajări interioare
  • Andrei Alin , cls.XI B AC-premiul II, Instalator instalații tehnico- sanitare și de gaze
  • Nastasiu Elena, cls XII-A, mențiune , Tehnician desenator pentru construcții și instalații
  • Barbu Alexandru, cls. XI-a A, mențiune, Tehnician desenator pentru construcții și instalații

Acești elevi împreună cu alți colegi de-ai lor care au luat premii și mențiuni la etapele județene, au fost pregătiți de profesori și maiștri cu multă pasiune și dăruire. Tuturor celor care s-au implicat le mulțumim încă o dată.
Fiecare an de liceu aduce pentru fiecare dintre voi momente de neuitat.
Cei care sunteți în clasa a-X-a ați depășit greutățile primului an de liceu, v-ați cunoscut deja profesorii, v-ați acomodat și , în general, v-ați conformat regulilor școlii.Pe aceia care sunteți în clasa a-XI-a, adică aceia care ați ajuns la jumătatea călătoriei prin liceu, vă sfătuiesc să profitați de răgazul pe care îl mai aveți până terminați școala, să vă distrați învățând și să fiți prevăzători : începeți deja să vă pregătiți pentru examenul final.
Dragii mei elevi de clasa a-XII-a! Iată că pentru voi azi este ultima deschidere de an școlar ca liceeni. Deja ați petrecut trei ani frumoși în școala noastră, deja v-ați format, v-ați bucurat sau v-ați necăjit, v-ați distrat sau v-ați ostenit alături de colegii și diriginții voștri. Vă felicit pentru tot ce ați realizat până acum și vă urez mult succes în ce urmează să întreprindeți. Este anul solicitărilor și eforturilor, este anul împlinirilor. Să vă dea Dumnezeu putere de muncă și încredere în reușita voastră!
Nu întâmplător am lăsat bobocilor partea finală a cuvântului meu. Sunt aici 340 de elevi de clasa a-IX-a care acum, sper, mă ascultă și, probabil, așteaptă ceve de la mine. Poate așteaptă asigurările mele că vor fi ajutați să se adapteze , sau poate așteaptă o promisiune că vor trece cu ușurință clasa. Indiferent ce vreți voi să auziți, eu vă spun un singur lucru: de acum înainte sunteți parte componentă a universului nostru socolescian, sunteți deja angrenați într-o mișcare a cărei direcție este unică: examenul de bacalaureat. Dacă ați ales să fiți elevi în liceul nostru , înseamnă că ați ales să și terminați școala, așa încât, peste patru ani să deveniți absolvenți cu diplomă de bacalaureat. Deci, bobocilor, vă urez ca drumul vostru în continuare să fie plin de satisfacții, bucurii și reușite școlare.
Dragi părinți, avem o dorință aprigă de a vă avea cât mai des în școala noastră, care este deopotrivă, școala copiilor dumneavoastră. Ne dorim să colaborăm și să fim împreună în această aventură a educării tinerilor noștri elevi. Sperăm să ne completăm reciproc și să aducem copiilor lumină și cunoaștere, bună creștere și omenie. Vă doresc sănătate și curaj să treceți peste obstacole !
În final, doresc să vă mărturisesc mulțumirea mea că sunt colegă de cancelarie cu un colectiv de cadre didactice de o valoare profesională și umană de excepție. Dragii mei colegi, vă mulțumesc pentru dăruirea voastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători pentru ca împreună să ducem acești copii pe o treaptă mai sus, pe o treaptă a performanțelor.
Să ne dea Dumnezeu un an școlar bun!
 
 

Prof. Rodica Avramescu- director